Grønn hverdag?

green-living-is-worthEn grønn hverdag inkluderer at man er konsekvent. Men det er ikke alltid like enkelt å gjør det som er best for naturen på alle punkter. Mange liker tanken på å ta vare på miljøet, eller tanken på at de hjelper med å gjøre jorda til et bedre sted. Dette er en type folk som man kan kjenne igjen på at de klager på at det skjer mange forbrytelser mot naturen, samtidig som de ikke er villige til å gi slipp på sin egen komfort.

Begrenset forbruk er bra for den private økonomien

Begrenset forbruk er bra for den private økonomien, så vel som for naturen, men det betyr også at man må gi slipp på en del luksusvarer, og noen ting som mange ser på som vanlig. Luksusen som forsvinner først, er at man slutter å reise på ferie i eksotiske strøk med fly. Om man ønsker å reise noe sted, kan man nøye seg med å ta bussen eller toget, men helst bør man holde seg hjemme.

Bli selvforsynt i større grad

Av de vanlige tingene som man kan gi slipp på, er nye klær, bilen og eksotiske matvarer, kanskje den neste hyrden. Man kan også slutte med å ha det varmt hjemme, og man kan holde innetemperaturen på magre 17 grader gjennom hele vinteren. Det trinnet som følger etter dette, er at man graver opp hagen, og planter grønnsaker nok til at man har noe å spise. Man skaffer en gris, som kan spise husholdningsavfallet, og man skaffer seg noen høner som spiser fluene som grisen lokker til seg.

-Høres dette urealistisk ut? Ja det er kanskje det, men det er da viktig å huske en ting. Om man ikke tar noen av de beskrevne stegene, så har man ingen grunn til å føle seg prektig over at man har skaffet seg en ny el-bil.