Fotturer for velvære

csm_zillertal_wandern_3_1200_x_1600_04_2f36c1606cEn kropp i bevegelse er en kropp som holder seg. Det er viktig å holde seg i form, slik at man også kan føle seg vel. Det trenger heller ikke å være en lang tur, og det er ikke nødvendig å presse seg selv til de ytterste grensene.

Mosjon er viktig, men det kan være så mangt, og man kan innenfor visse rammer, selv velge hvordan man gjennomfører dem. Det er for det første viktig at man selv kommer seg ut, både for å få litt frisk luft og bevegelse, men også for å gi hodet og tankene noe annet enn det vanlige.

Mange syns at det er fint å besøke en park. Om man ikke har muligheten til å gå på tur i en park er det også mulig å ta turen gjennom skogen. Det kan være så enkelt som at man følger lysløypa, eller at man tar seg en lengre tur i marka i løpet av helga.

Etterpå kan man belønne seg selv litt ekstra, med litt god mat og en fin film. Det er garantert at man føler seg bedre.

Det er viktig å komme seg ut i sol og lys

I den mørke årstiden er det mange som får problemer med å holde på humøret. Når sola ikke skinner så ofte, så mangler det noe for oss, dette påvirker stoffskiftet vårt, rent fysisk, men det påvirker også psyken. Derfor er det viktig å komme seg ut i sola, når den faktisk skinner. Om men er på jobb, kan dette være vanskelig, men om man forklarer dette for de andre, så kan det godt hende at man kan ta en litt lengre pause midt på dagen. Det å tanke litt solskinn gir nemlig energi til å fortsette å jobbe, og det gjør at man føler seg mer opplagt for resten av dagen.